Dok sam kod kuće često mi Nespresso spasi dan

Dok sam kod kuće često mi Nespresso spasi dan

Nisam nikad mislila da ću biti kućanica. Kao školovana žena uvijek sam mislila da ću imati neku karijeru, ali eto život me odveo u malo drugačijem smjeru i sada se desi da mi Nespresso kod kuće često bude jedini predah od svih aktivnosti vezanih za obitelj i održavanje kućanstva.

Dok sam kod kuće često mi Nespresso spasi dan

Planiranje škole je recimo jedna od aktivnosti koju moram provoditi, a nije da nešto posebno uživam u njoj. Zato mi Nespresso pravi društvo dok planiram. Dok su moja djeca bila isključivo školovana kod kuće, planirala sam sljedeći tjedan petkom. Budući da su njihove knjige već izašle, dobro mi ide da pregledam lekcije za sljedeći tjedan, napišem školski raspored i isplaniram tjedan. Ako nisam sve isplanirala u petak, završila sam u nedjelju popodne. Što se tiče ocjenjivanja radova i provjere rada, pokušavam to učiniti u hodu, povremeno zaostanem i provest ću večer nadoknađujući propušteno. I u tim trenucima kad mi san već lagano ide na oči Nespresso spašava stvar.

Planiranje jelovnika i kupovina namirnica je još jedan zadatak koji je redovno na mojoj to-do listi. Planiranje obroka vjerojatno se najviše promijenilo otkad su moja djeca bila mala – mada se jedna stvar nikad nije promijenila – a to je moja navika Nespresso uživancije nekoliko puta na dan. Kad su bili mali, planirala bih obroke za čak 30 dana unaprijed. Sada kada su stariji i ne želim ih sve voditi u trgovinu (ili naći nekoga tko će ih paziti), planiram naše obroke svaki tjedan. Isprobala sam nekoliko usluga planiranja jelovnika, ali obično se držim recepata za koje znam da ih većina moje djece voli. A to je zapravo prilično teško.

Prije par godina potpuno sam promijenila način kupnje namirnica. Na kraju je to bila dobra stvar jer nikada nisam ostala bez određenih zaliha tijekom proljeća 2020 kad nas je svih zahvatio lock-down. Moja nova metoda kupovine štedi vrijeme i novac, kupujem veće količine dok su na akciji – a naravno da je i Nespresso uvijek na listi i nikad ne ostanem „suha“ što se njega tiče.