Uz tende Istra uživajte vani bez krema na tijelu

Uz tende Istra uživajte vani bez krema na tijelu

Korištenje kreme za sunčanje uvijek mi se činilo kompliciranom stvari, stoga sam stvarno zahvalan što postoje tende Istra sa kojima sam opremio svoj dom. 

S jedne strane, moramo zaštititi svoju kožu od UV zraka koje oštećuju, a za to nema boljeg načina od nanošenja debelih slojeva kreme za sunčanje prije izlaska. Čak sam vidio i neke preporuke da biste trebali koristiti kremu za sunčanje svaki dan kao običnu hidratantnu kremu, neovisno o tome gdje se nalazite i koliko dugo ćete biti vani. No, s druge strane, postoje i brojni negativni učinci koje proizvodi za zaštitu od sunca imaju i svakako ih trebamo uzeti u obzir prije nego što slijepo slijedimo takve preporuke. Ja i inače nisam nešto od krema i kremica, a posebice me ljeti mrzi nešto nanositi na svoju kožu jer mi je vruće i čini mi se kao da će mi biti još više vruće ako se budem „namaljao“ s nekim kremama. Iz tog razloga sam još zahvalniji što su tende Istra moj dom i okućnicu pretvorile u oazu sjene u kojoj bezbrižno uživam.

Čak i kad bi se odlučio za kreme, ima niz stvari koje bih prvo trebala uzeti u obzir. Prvo, moramo pažljivo odabrati koju kremu za sunčanje koristiti. Postoje različite vrste, a neke od njih su mnogo štetnije od izlaganja suncu i njihovo često korištenje može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući i rak kože od kojeg se pokušavamo zaštititi. Mislim da tende Istra ni ne znaju kako su me „spasili“.

Općenito je bolje dati prednost kremama na bazi minerala. Zatim, tu je i formula koju treba uzeti u obzir – izbjegavao bih bilo koju vrstu kreme za sunčanje u spreju, jer postoji vrlo definitivan rizik udisanja. Uz tende Istra moći ću i takve sprejeve izbjeći.

Nadalje, ne treba zaboraviti da bilo koja krema za sunčanje također blokira pore naše kože i ometa disanje kože, stoga nije dobra ideja nositi kremu za sunčanje cijeli dan. Stoga su tende Istra rješenje za sve ljude poput mene koji žele uživati vani bez „mazanja“.